ONS VERHAAL

page lifestyle flyingbaby

WIJ GELOVEN IN EEN GEZINSLEVEN ZONDER BEPERKINGEN

Dit betekent veiligheidsnormen bij het rijden
Om ervoor te zorgen dat kinderen onderweg beter dan ooit beveiligd zijn

Dit betekent grensverleggende slimme ontwerpen
Om een leven in beweging vlotter dan ooit te laten lopen

Dit betekent nooit dicteren welk pad ouders moeten nemen
But always celebrating the journey

WEES VRIJ.


ONZE FAMILIE

SAMEN BETER

Britax en Römer maken sinds 1978 deel uit van één familie, en sinds 2011 hoort BOB hier ook bij. We maken die banden nu nog sterker. Als één merk kunnen we ouders nog meer helpen om hun gezinsleven ten volle te leven. Innovatie zit in ons DNA en met een onveranderlijke inzet doen we altijd een extra inspanning.

page-lifestyle-liftingcar
page-lifestyle-carseatboy

ONZE MEDEPIONIERS OP HET VLAK VAN VEILIGHEID

De nauwkeurige Duitse techniek en unieke erfenis van Römer wat betreft de samenwerking met de auto-industrie, hebben voortdurend de normbepalende positie onderbouwd die het bedrijf heeft op het vlak van veilig vervoer van kinderen. Vanuit een gedeelde geschiedenis concentreren we ons nu op een gedeelde visie – te bouwen aan een toekomst die nog veiliger is.

ONS SPORTIEVE KLEINE BROERTJE

We weten dat vrijheid voor sommige ouders betekent dat ze even de stad in kunnen gaan, terwijl het voor anderen betekent dat ze zich buiten de begane paden kunnen begeven. Dat is de reden waarom we zo enthousiast zijn over de nieuwste toevoeging aan onze familie – Britax BOB.

Britax BOB draait volledig om het actieve samenzijn. Ongeacht of het gaat om ontspannen uitstapjes, snelle looptochten of modderige tochtjes over ruw terrein. Ongeacht of je liever drie wielen voortduwt of op twee wielen fietst. Ontworpen om snel te gaan. Ontworpen om harde stoten te verduren. Bij Britax Bob is gezinsvrijheid wat je ervan maakt.

page lifestyle bobbridge

Puurheid verzekerd, van begin tot eind

Our Story content image 1coloumn 2

Dit betekent dat onze minimumeisen veel verder gaan dan de wettelijke richtlijnen voor schone producten. Het betekent ook dat we tijdens het gehele productieproces op meerdere momenten testen uitvoeren. En het betekent dat alle stoffen van de autostoeltjes in onze 2016 collectie Made in Europe zijn. Made with care.


Een cultuur van primeurs

De eerste lachjes. De eerste stapjes. De eerste nacht zonder wakker worden. Wij weten dat er niets gaat boven de eerste keer. Bij Britax zijn primeurs onze manier om grenzen te verleggen, zodat jij je gezinsleven volgens je eigen voorwaarden kan leiden.

Our Story Firsts 1coloumn

Zoals de ECE R44
Europa’s eerste wetgeving ooit voor autostoelnormen. Wij hielpen bij het opstellen ervan in 1981. We waren vervolgens het eerste merk dat over heel Europa beveiligingssystemen lanceerde die door de R44-regelgeving goedgekeurd waren.

ISOFIX – nog een primeur waar we trots op zijn.
Door ons in 1997 uitgevonden, in samenwerking met Volkswagen, om ouders een veiligere, eenvoudigere manier te bieden om hun autostoelen te installeren. Vandaag de dag is het over heel Europa nog steeds de norm voor een veilige installatie.

Onze BOB REVOLUTION PRO – een andere innovatie van Britax.
De eerste wandelwagen in Europa die is goedgekeurd voor lopen en skaten met een draaibaar voorwiel. Zo kunnen ouders elk terrein aan elke snelheid aan.

Of onze KIDFIX XP SICT – jawel, een primeur.
De eerste Groep 2/3-autostoel die in oktober 2013 van ADAC en StiWA een veiligheidsrating 'zeer goed' kreeg.*

*Stiftung Warentest en ADAC Motorwelt, 10/2013, wanneer gebruikt bij ISOFIX.


Een geschiedenis van technisch vakmanschap

Our Story Setting Standards

DE NORMEN BEPALEN

Sinds de jaren zestig hebben we een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van veiligheidsnormen voor kinderveiligheid in auto’s.

Van het mee opstellen van 's werelds eerste norm qua veiligheidsgordels – de Britse norm in 1960. Tot het begeleiden van de ontwikkeling van de ECE R44, de eerste Europese regelgeving m.b.t. kinderzitjes, in 1981. En tot de huidige versie, de ECE R44 04, hebben we een invloed gehad op elke herziening die de regelgeving intussen onderging. Om mee vorm te geven aan de meest recente ontwikkeling op het vlak van veiligheidsvoorschriften voor kinderveiligheid in auto’s – de nieuwe i-Size-norm.

BAANBREKENDE TECHNOLOGIEËN

Onze technici proberen voortdurend om de nieuwste uitdagingen op het vlak van vervoer van kinderen aan te pakken, met innovaties die onze branche blijven veranderen.

Van een resem technologieën voor veiligheidsgordels en dynamische tests gedurende de jaren zestig en zeventig, die samen de hedendaagse autobeveiligingssector mee vorm gaven. Tot een lange lijst van octrooien en doorbraken. Zoals de uitvinding van ISOFIX in 1997, in samenwerking met Volkswagen. Of zoals ons unieke antikantelsysteem in 1999. Of ‘s werelds eerste draaibare voorwiel op een wandelwagen geschikt om te lopen in 2005. En ISOFIX +, onze ontwikkeling uit 2011 die ISOFIX nog veiliger maakt, met de extra stabiliteit die een bevestiging met v-tether biedt.

page-trailblazing
page history BabySafe

BAANBREKENDE PRODUCTEN

Wij helpen mee de normen te bepalen – en nog hoger te leggen. Wij ontwerpen enkele van de meest geavanceerde technologieën op de markt. Maar ook gooien we al onze expertise in de strijd om een constant evoluerend gamma van producten te ontwerpen die het gezinsleven vlotter doen verlopen. Van Europa's eerste baby-autostoeltje – bescherming op maat en een flexibele manier om onze meest kwetsbare lading te vervoeren. Tot één van de meest geavanceerde beschermingssystemen ter wereld voor zitverhogers met hoge rugleuning voor oudere kinderen. Tot de enige wandelwagen die geschikt is voor lopen en die het waard wordt geacht de naam van het iconische uithoudingsevenement te dragen, de Ironman.