Homepage Header4400x1130

Sinds 1966 veiligheid voor kinderen onderweg

Vijftig jaar geleden bracht Britax voor het eerst het door het bedrijf ontwikkelde kindbeveiligingssysteem uit. Destijds in de jaren zestig was Britax in het Verenigd Koninkrijk en ook in Europa de toonaangevende toeleverancier van veiligheidsuitrusting in auto’s, zoals remmen, veiligheidsgordels, autoverlichtingsaccessoires en helmen.


Britax en haar dochterondernemingen dankten hun reputatie in het naoorlogse Europa aan het groeiende besef dat er nodig iets gedaan moest worden aan de veiligheid van de inzittenden van wegvoertuigen in navolging van het alom geaccepteerde gebruik van veiligheidsgordels in de oorlogsvliegtuigen.

50 years images12

Het bedrijf was een van de eerste die deze noodzaak inzag en introduceerde veiligheidsgordels in nieuw geproduceerde auto’s.


In de loop van de jaren zestig waren Britax en haar dochterondernemingen de hoofdleveranciers van toonaangevende automerken in heel Europa, zoals Volkswagen, Opel en Audi.

50 years images13

Britax wist zich te onderscheiden door zijn technologisch geavanceerde kwaliteitscontrole en processen, met name de praktijktesten op duurzaamheid en sterkte.


Doordat Britax een belangrijke bijdrage leverde aan het opstellen van ‘s werelds eerste veiligheidsnorm voor veiligheidsgordels – de British Standard in 1960 – werden de expertise, het geavanceerde testen en onderzoek van het bedrijf alom erkend in zowel de bedrijfstak als door regelgevende instanties.

50 years images11

In 1966 breidde het bedrijf zijn deskundigheid op het gebied van autoveiligheid uit naar kinderen in de auto in zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland.


Onze eerste kinderautostoel in het Verenigd Koninkrijk was de modieuze Britax Star Rider, verkrijgbaar in rood, blauw of grijs voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer vijf jaar oud en voorzien van een tuig met vijfpuntsriemen.
De Galaxy Harness van de kinderautostoel was geschikt voor de beveiliging en bescherming van kinderen van 5-11 jaar in de auto.

50 years images14

De Lufki werd in 1966-67 door de jonge vader en medewerker van Römer, Herman Wetter, ontworpen in Ulm, Duitsland.


Hij kreeg het idee van een kinderautostoel een jaar eerder toen hij met zijn pasgeboren dochter in een kartonnen doos op de achterbank van de auto van Wenen in Oostenrijk naar Ulm reed. Op aandringen van zijn vrouw zocht hij naar een betere oplossing om kinderen veilig in de auto te vervoeren.

50 years images18

De Lufki was een opblaasbare autostoel, in felblauw en rood. Er werden slechts enkele honderden stuks van gemaakt terwijl Wetter verder werkte aan een verbeterde versie van de autostoel.


1969 zag de geboorte van de Peggy.
De Peggy is een van de meest iconische, direct herkenbare producten in Duitsland. De zwart met oranje autostoel is voor menigeen synoniem met de kindertijd en autoveiligheid in de jaren zeventig en tachtig.
De autostoel is meer dan 30 jaar door Britax Römer vervaardigd.

50 years images10

Onze achtergrond is diep verankerd in het gebied van veiligheid en de automobielindustrie, in tegenstelling tot vele andere fabrikanten van kinderautostoelen die voortgekomen zijn uit de speelgoed- of wandelwagenbranche.


Britax had de unieke kennis die voortspruit uit onderzoek naar autoveiligheid en heeft deze toegepast bij het ontwikkelen van een robuuste autostoel die naadloos aansluit op de andere auto-onderdelen.

50 years images

In de jaren zeventig nam Britax de strategische beslissing zich volledig toe te leggen op kinderautostoelen en in het begin van dat decennium fuseerden Britax en Römer.


Ondanks de lange weg die Britax heeft gevolgd tot het maken van kinderautostoelen, is één ding duidelijk: de veiligheid van de inzittenden van een auto zit in ons DNA.

50 years images15

Onze topprioriteit voor al onze autostoelen is dan ook niet hoe ze eruit zien, maar hoeveel bescherming ze bieden aan de kinderen waarvoor ze zijn ontworpen en het dagelijkse gemak dat ze de ouders bieden.


Wat onze kindveiligheid zo uniek maakt de afgelopen 50 jaar en vandaag de dag is onze innovatieve technologie en de vele industriële primeurs, onze wereldklasse onderzoeks- en testfaciliteiten en onze partnerships in de auto- en raceautobranche. Je kunt erop vertrouwen dat wij bij Britax steeds grenzen blijven verleggen – zodat jouw gezinsleven geen grenzen hoeft te kennen.

50 years images2

GEFELICITEERD VANUIT DE HELE WERELD

Mothercare feliciteert Britax met deze mijlpaal in haar geschiedenis die tekenend is voor een merk dat voortdurend voorop loopt op het gebied van veiligheid, innovatie en ontwikkeling van autostoelen.
Mothercare, UK
Retailerbilder mothercare1180x8302
Felicitaties aan Britax Römer voor 50 jaar voortdurende focus op innovatie en ontwikkeling van veiligheidssystemen en voor de actieve deelname aan het helpen opstellen van de Europese normen voor autostoelen. Niet veel merken kunnen terugzien op zo’n staat van verdiensten.
Matias Massó, S.A., distributeur kinderproducten, Spanje
Laat de ster van Britax Römer die 50 jaar geleden rees, ook de komende 500 jaar de helderste ster aan de hemel zijn!
EDM, distributeur kinderproducten, Rusland
Quotes 2
De oorspronkelijke ISO 9000 norm was volledig gebaseerd op een interne bedrijfsnorm opgesteld in de Britax-fabriek in Croydon door een engineer, David Burleigh. Britax is letterlijk normbepalend wanneer het op kwaliteit aankomt.
Robert Bell, winkeleigenaar en voorheen lange tijd werkzaam bij Britax, Zweden
Homepage Content banner4400x720 3