TECHNOLOGIE EN INNOVATIE

page header safety technology

Een cultuur van primeurs. Baanbrekende samenwerkingen. Voortdurend onderzoek. Altijd grensverleggend – zodat jouw gezinsleven geen grenzen kent.

Enkele manieren waarop wij kinderen veilig houden

SecureGuard

Onze nieuwste technologie is ontwikkeld met het oog op meer veiligheid voor kinderen die worden beveiligd met de driepuntsgordel van de auto. De SecureGuard zorgt ervoor dat de heupgordel voor volwassenen zo goed mogelijk over de bekkenbeenderen blijft zitten, zelfs als een kind tijdens de reis beweegt.

Lees meer
page safety SecureGuard

Vijfpuntsgordel en actief vastmaken

Gemodelleerd nar Technolgieën uit de Formule 1 - wij geloven dat Vijfpuntsgordels Baby’s en Kinderen uitstekende Niveaus van Bescherming bieden. Ons Active Tensioning System (ATS) spant de gordel actief aan en gebruikt licht- en geluidssignalen die je kind tijdens je reis mee veilig houden. Ons Light System (LS) maakt gebruik van licht- en geluidssignalen, die je helpen je kind vast te maken voor maximale veiligheid en comfort.

page lifestyle carseatgirl

Langer achterwaarts gericht

Wij vinden dat kinderen zo lang mogelijk achterwaarts gericht moeten blijven zitten – daarom hebben we er onze missie van gemaakt om het ruimste, meest flexibele en meest geavanceerde gamma langer achterwaarts gerichte stoelen aan te bieden op de markt. Met roterende stoelen, stoelen die in twee richtingen kunnen worden geplaatst en stoelen die je kind tot 25kg of tot 6 jaar achterwaarts gericht houden. Slechts 9 stoelen zijn geslaagd voor de veeleisende PLUS Test voor superieure hoofd- en nekbescherming bij frontale botsingen*. We kunnen met trots zeggen dat we er hiervan 3 hebben gemaakt. De MAX-FIX II – goedgekeurd door de Plus Test tot 18kg. Samen met de HI-WAY II en de MAX-WAY – goedgekeurd door de Plus Test tot 25 kg.

*Situatie in februari 2015

page lifestyle rearwardfeet

ISOFIX, ISOFIT en ISOFIX+

In 1997 ontwikkelden we ISOFIX, in samenwerking met Volkswagen. We wilden hiermee het onthutsende aantal verkeerd geïnstalleerde autostoelen aanpakken. Onze uitvinding is nu over heel Europa dé norm voor de installatie van autostoelen – en garandeert telkens opnieuw een juiste pasvorm en een veiligere reis. Ons unieke ISOFIT-systeem is speciaal ontworpen voor Groep 2/3-autostoelen – en gebruikt zowel ISOFIX als de veiligheidsgordels van de auto om jouw kind veilig vast te maken. Onze nieuwste ontwikkeling van het ISOFIX-systeem, ISOFIX+, gebruikt niet alleen bredere aansluitingen om zijwaartse beweging te beperken, maar ook Top Tether-bevestiging bovenaan voor meer stabiliteit en om de krachten van een botsing te absorberen.

page safety isofix

Antikantelsysteem

Ons gepatenteerde antikantelsysteem gaat nog een stapje verder met onze ISOFIX-technologie. Bij een ongeval vermindert het antikantelsysteem de voorwaartse beweging van het kind en leidt het de krachten vooral naar beneden toe weg. Dit verkleint het risico op contact van het hoofd met het interieur van de auto, en zorgt ervoor dat de krachten die inwerken op het kind, beduidend verminderen.

page lifestyle carseatswivel

Innovaties op het vlak van zijwaartse botsingen

Het is altijd één van onze topprioriteiten geweest om de hoogste niveaus van bescherming te kunnen bieden bij een veelvoorkomend type botsing – de zijwaartse. Onze innovatieve D-SIP biedt een voortreffelijke bescherming voor baby’s in zijwaartse botsingen – door de vaart te verminderen en energie weg te halen uit de buurt van je baby. Onze XP-SICT verhoogt de veiligheid voor oudere kinderen in zijwaartse botsingen – het vermindert de krachten van een botsing door de afstand tussen auto en stoel te minimaliseren. Onze SI-PAD’s zijn gemaakt van energieabsorberend materiaal en ingebouwd in belangrijke delen van de zijpanelen van de stoel – ze fungeren als een onovertroffen barrière om je kind te beschermen tegen zijwaartse botsingen.

page-product-close-kidfix-xp-sict 2.1 romer

XP-PAD

Bij een frontale botsing vermindert de XP-PAD de krachten die inwerken op de nek van je kind met tot 30%* in vergelijking met alleen een autogordel voor volwassenen – dankzij onze toonaangevende kussencompressie die in twee trappen gebeurt. Ontworpen om de veiligheidsnormen voor Groep 2/3-stoelen naar een hoger niveau te brengen.

*Bron: Britax-tests.

page-lifestyle-carseatboy

Hoogwaardige borstkussentjes

In geval van een botsing verminderen onze gepatenteerde borstkussentjes de voorwaartse beweging van je kind, doordat ze krachten meer gelijkmatig over de schouder en de borst van je kind zullen verspreiden. Zij bieden ook extra comfort voor een tevreden reis.

page-product-close-chestpads 2.1

3M ScotchliteTM

Reflecterende 3M ScotchliteTM-veiligheidsstrepen helpen ervoor te zorgen dat de wandelwagen van je kind zelfs bij weinig licht zichtbaar is. Geïnspireerd door de gezinnen in onze Noord-Europese landen tijdens de korte winterdagen – zorgen onze reflecterende strepen er mee voor dat ouders en hun kinderen veilig en goed zichtbaar zijn als ze zich buiten bevinden.

page-product-close-gonext-scotchlite 2.1